22 Aralık 2010 Çarşamba

11. Gün – Washington DC



Bugün Şükran Günü ve Washington’da açık yer bulmak bir hayli zor. Anıl ve Ebru’nun burada yaşayan dostları Harun’un restoranı Ezme’ye gidiyoruz. Ama bugün onlar da sabahtan kapalılar. Tam karşısında Le Pain görüyoruz ve ilk defa Türk kahvaltısını andıran bir kahvaltı yapıyoruz.



Keyif yaparak çıkıyoruz ve Caddenin başında açık olan CVS drugstore’u görüyoruz. Sanırım 1-1,5 saat içeride zaman geçiyoruz. Ardından çıkıp yeniden Harun’un restoranına gidiyoruz. Ezme çok şirin ve modern bir restoran. Harun bizi alıyor ve Washington’u gezdiriyor. Klasik bir Beyaz Saray ziyareti ardıdan Lincoln Memorial ve Kore Savaş Anıtını ziyaret ediyoruz.



Capitol’ü de görüp Harun ve kardeşi Cengiz’in yeni açtıkları Bistro Cacao’ya gidiyoruz. Tahminimden çok daha şirin ve güzel bir restoran.



Muhteşem bir salata yiyoruz. Cacao’dan ayrılıp dinlenmek üzere otele gitmeye yola koyuluyoruz. Ancak maalesef ufak bir hata nedeniyle 1 saat boyunca doğru yolumuzu bulamıyoruz. Washington’da her döner kavşakta 2-3 tur atmadan yolumuzu bulamıyoruz.



Dolaşırken gözümüze takılan bu tabloyu çok seviyoruz.


Otelden yeniden çıktığımızda bulunduğumuz bölgeyi dolaşmaya başlıyoruz. Nehir kenarında keyifli olduğu belli olan restoranlar var. Ancak Şükran Günü nedeniyle kapalılar. Yola koyulup Harun’un ilk restoranı olan Meze’ye gidiyoruz.


Şükran Günü menümüz: Ezme, Humus, Patlıcan Salatası, Rakı, Mantı, Köfte ve Künefe


Otele dönüp keyifli bir uykuya dalıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder