5 Ocak 2011 Çarşamba

12. Gün – Washington ve New York

Ebru’yla sabah erken kalkıyoruz. Çünkü bugün Black Friday, yani tüm Amerika’da indirim günü daha doğrusu çılgınlığı. Bizde bugün erkenden bu çılgınlığa şahit olmak istiyoruz. Georgetown İstanbul’un Nişantaşı gibi bir bölge olduğundan pek çılgınlıktan eser yok, ancak 1-2 mağaza erken açmış. İnsanlar sabahın 7:30’unda ellerinde torbalarla sokaklarda bile. Bizde kendimizi sokaklara atıp mağazalara giriyoruz. Gerçekten de fiyatlar çok düşmüş, ancak alışveriş yapabilmek için gerçekten sabır küpü olmak gerekiyor. Mağazalarda her yer birbirine girmiş, insanlar kasalar önünde uzun kuyruklar oluşturmuş. Kısa bir sürede bize pek de uygun bir etkinlik olmadığını anlıyoruz. Anıl da kısa süre sonra yanımıza geliyor. Bölgedeki kafeler henüz açılmamış olmasından ilk bulduğumuz açık yere giriyoruz. Yani Dean & Deluca’ya. Amerika’nın gurme marketinde önce birşey bulamıyor gibi oluyoruz, ancak tek tek alıp piknik usulü yapalım fikri doğuyor. Dean & Deluca’nın yanında kafe bölümü var. Bizde erzaklarımızı alıp kafeye atıyoruz kendimizi.

Orada otururken yanımıza Victoria’s Secret torbalarıyla bir kadın grubu geliyor. Onlardan edindiğimiz bilgiyle bizde kendimizi VS’e atıyoruz. Black Friday özel uygulamalarından az da olsa faydalanıyoruz.



Ardından yola koyulup New York’un yolunu tutuyoruz. Yolda New York’a yakın meşhur Woodbury Outlet’e gitmeye karar veriyoruz. Yolumuzu biraz uzatsak ta akşam saat 18:30 gibi Woodbury’e varıyoruz ve gözlerimize inanamıyoruz. Araçlar uzun kuyruklar oluşturmuş. UGG mağazası önünde kuyruk nerdeyse 5 km. Popüler mağazaların önünde aynı manzaralarla karşılaşıyoruz. Uykusuz ve yorgun olmamıza rağmen fiyatların cazibesine kapılıyorum. Alışverişlerimizi yapıp New York’a geçiyoruz. Bu arada Almanya’dan Barış ve Kader de New York’a gelmişler. Onlar da bizi bekliyorlar.

Barış ve Kader’le 5. Caddedeki TGI Friday’de buluşuyoruz. Onlar da jetlag olmuşlar tabii, ama New York’ta buluşmuş olmanın mutluluğu ile yemekler yeniyor. Ardından hepimiz otellerimize geçiyoruz. Barış ve Kader’le aynı odada kalıyoruz. Odaya bavullarımız ancak sığıyor.



Bu arada Hilton Manhattan’da kalıyoruz ve bu gökdelenin 36. Katında odamız. Yüksek binaların arasında Central Park’ı görüyoruz.

Hepimiz kısa süre sonra bayılıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder