9 Aralık 2010 Perşembe

NYC'de 3. Gün



Sabah saat 10'da Tuğba ve Nazlı’yla Guggenheim müzesinde buluşuyoruz. Müzenin bilindik dış mimarisi çok güzel, ancak maalesef koleksiyonunu çok beğenmiyorum. 1. Ve 2. Dünya Savaşları arasındaki sanat eserleri sergilenmiş. Hiç ilgilenmediğim bir sanat tarihi.



Müzeden çıkıp bir kahveye oturuyoruz, ordan kalkıp Metropolitan müzesinin yolunu tutuyoruz. Met'in ihtişamlı binasını gördüğümüz anda heyecanımız artıyor. Bir önceki gün Alev'in tembihlediği gibi giriş ücreti 1 USD veriyoruz. Müze girişinde 20 USD önerilen fiyattır. Verdiğiniz ücret bağış olduğundan önerilen fiyatı ödemek zorunda değilsiniz.



Müze çok büyük olduğundan maalesef tamamını gezemiyoruz. Modern Sanat bölümünü ziyaret edip Andy Warhol'lari hayran hayran seyrettik.


Müzeden çıkışta ise metroyla Union Square'deki Barnes & Nobles'a gidiyoruz. 5 katli muhteşem kitapçıya girdiğimizde Nazlı heyecanla yanımıza gelip Paul Auster'ın imza gününün olduğunu soyluyor. 2 saatlik bekleme suresini mağazaları dolaşarak, ardından da B&N'in içindeki kafede Cheesecake Factory'in pastasından yiyerek geçiriyoruz.


Paul Auster önce yeni kitabından bolümler okuyor, ardından insanlar kitaplarını imzalatmak için sıraya giriyor. Kitap okumayı seven bir toplumun içinde bulunmak çok keyifli geliyor. B&N'den çıktığımızda karşımda New York Film Academy’yi buluyorum. Derin bir ahhhhh çekip kızlarla Little Italy'e geçiyoruz. Küçük ama seker bir restoran buluyoruz kendimize.



Yemeğimizin ardından sokaklarda dolaşıyoruz ve daha önceden Time Out'un şehrin en iyi kokteylleri olarak tanıttığı Lani Kai barın yolunu tutuyoruz. Dolanırken kalabalık bir bar görüyoruz. Belki ki NYC'in in barlarından biri. Çekingen adımlarla içeri giriyoruz. İnsanların gözleri bizi takip ediyor. Adeta bunların burada ne isi var der gibiler. Turist olduğumuz her halimizden belli tabii ;)

Kendimizi iyi hissetmediğimizden yolunu tuttuğumuz bari aramaya devam ediyoruz. Bulup girdiğimizde bizi şık bir ortam karşılıyor, ancak bar fazlasıyla boş. Aldırmayıp kokteyllerimizi sipariş ediyoruz. Nazlı ve Melis henüz yeni 21 yaşına girmiş olduklarından girdiğimiz her barda kimlik soruluyoruz.



Keyifli bir akşamın ardından otellerimize geri çekiliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder